neděle 14. prosince 2014

Knihomolovy Vánoce ( můj vánoční wishlist)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUbo8g4Vk9Vf0DMz4JHkPIz4x0aZ16TbaAhIx_GR7TAs7ujkPQfO4_73SMGbK3sJRWO_xfUbT-RBNU8Ttu_P6eo9Bfdnhkl1LJNZ37KS2RKZHmKYVLj8Mdz4BTD5BhlH5EmXzPBPY6Wnc/s1600/Reading-Holidays1+kopie.png
K sepsání tohoto článku mi byla inspirací Ivcca, jejíž knižní seznam si můžete prohlédnout na jejím blogu.  A jak vypadá ten můj?
 
Hledání Aljašky, Papírová města – John Green
Po Hvězdách chci od Johna Greena vyzkoušet něco dalšího. Pokud bych si měla vybrat, které vydání se mi líbí více, tak jednoznačně říkám: to od YOLI :) 
http://data.bux.cz/book/003/723/0037231/large.jpghttp://yoli.cz/ors/kcfinder/upload/images/6442769.jpg    

Čtyřka – Veronica Roth 
Jako fanoušek trilogie Divergence si nemůžu nechat tyto povídky ujít! 
http://www.databazeknih.cz/images_books/20_/206214/big_ctyrka-khC-206214.jpg 










Moře klidu - Katja Millay 
Tato kniha mě velmi zaujala. Už jen kvůli tomu, jak je ve všech recenzích zmiňováno, že si nemám v žádném případě číst poslední větu.  
http://www.dominoknihy.cz/cache/images/full/795_more_klidu.jpg

Život jedna báseň – Colleen Hoover 
(či cokoliv jiného od této autorky)
Autorka, jejíž knihy jsou na GR hodnoceny velmi dobře. Už delší dobu se na její knihy chystám. Teď se ještě rozhodnout, s kterou začít.
http://data.bux.cz/book/003/640/0036406/large.jpg 










Labyrint: Útěk – James Dashner  
Anotace zní perfektně, trailer na film vypadá lákavě – jsem snad jediná, kdo knihu nečetl a film neviděl. Je na čase to změnit! :)
 http://data.bux.cz/book/003/666/0036667/large.jpg

Ohnivé srdce (Pokrevní pouta 4) – Richelle Mead 
Jsem trochu pozadu, co se této série týče. Právě mám rozečtené Indigové kouzlo a na Ohnivé srdce se rozhodně těším. Adrian je zkrátka jenom jeden <3 :D  
http://data.bux.cz/book/023/466/0234668/large.jpg

Havraní bratrstvo – Maggie Stiefvater 
Styl Maggie Stiefvaterové mám hodně ráda – zvláště musím vyzdvihnout její lyrické popisy. Četla jsem celou sérii Vlci z Mercy Falls, Ve znamení štíra na mě čeká v knihovničce. Proč si nepořídit i Havraní bratrstvo? 

http://www.databazeknih.cz/images_books/21_/215721/big_havrani-bratrstvo-osudny-polibek-syU-215721.jpg

Eleanor a Park – Rainbow Rowell 
Všichni o této knize píší pochvalné recenze. Kdo by si ji pak nechtěl přečíst? 
http://data.bux.cz/book/003/670/0036705/large.jpg 

Destrukční deník – Keri Smith 
Destrukční deník je něco úplně jiného než obvyklá kniha. A na zahnání špatné nálady určitě poslouží :) 
http://neoluxor.cz/files/8/9788074477379.jpg 

Rytíř sedmi královstí – George R. R. Martin 
Jak jen si ukrátit čekání na šestý díl Písně ledu a ohně? Přečíst si od G. R. R Martina tyto zbrusu nově vydané povídky. 
http://www.arara.cz/i/imgs/248/644248.jpg

 Selekce – Kiera Cass 
Selekce na mě působí jako milá knížka. Už jenom díky té obálce s nádhernými šaty.
http://www.databazeknih.cz/images_books/20_/207771/big_selekce-hlj-207771.jpg

Jsem roztříštěná – Tahereh Mafi 
U této knihy mě hlavně zaujal způsob, jakým je napsaná (přeškrtané věty). 
http://www.databazeknih.cz/images_books/15_/151731/big_jsem-roztristena-151731.jpg


Nevítaní – Sophie Jordan 
http://www.cooboo.cz/storage/images/800x600/3973.jpgNámět zní velmi slibně, ale mám pocit, že v anotaci na databázi knih je vyzrazeno dost informací o ději. 

 





Máte na svém vánočním seznamu stejné knihy jako já? Či nějaké úplně jiné, které bych rozhodně neměla minout? Podělte se o svoje tipy v komentářích :)
 

9 komentářů:

  1. Nejsi jediná, kdo nečetl Labyrint, bohužel jsem se k němu taky zatím ještě nedostala. Zrovna před chvílí jsem koukala na to Havraní bratrstvo a uvažovala nad koupí, ale zrovna čtu Vlky z Mercy Falls, tak uvidím, až je dočtu.
    Na Selekci a Roztříštěnou jsem taky hodně zvědavá, navíc jsem na ní slyšela různé názory, takže nevím, jestli se mám těšit nebo bát :D.
    A samozřejmě ani Nevítaní nechybějí na mém seznamu, co chci.
    Zajímavý výběr knížek, přeji, ať jich seženeš co nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se Mrazení hodně líbilo. Je to sice hodně romantické, ale styl M. Stiefvaterové si mě naprosto získal :)

      Vymazat
  2. Hledání Aljašky a Papírová města bych si také chtěla přečíst, ale v originále :) to samé Eleanor a Park. Ale třeba takové divergentní povídky mě až tak nezaujaly, poslední díl už se mi moc nelíbil.
    Já k Vánocům dostanu Fangirl a Me and Earl and the diing girl v aj a pak normálně v čj Tři tváře (3 povídky od mého nejoblíbenějšího autora) :) ještě dostanu Noční cirkus nebo Na západní frontě klid, ale nevím kterou - doufám, že obě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fangirl bych si také ráda přečetla. A ke knihám B. Sandersona se snad taky někdy dostanu ;-)

      Vymazat
  3. Knihy od Johna Greena sú super vec a hoci mi Aljaška chýba v poličke, rozhodne ju odporúčam viac ako Paper Towns :) Tú zháňaj ako prvú.
    K Štvorke sa vyjadrovať asi ani nebudem lebo by som urazila fanúšikov...fakt nemám rada hlavnú sériu a v momente ako prídu "bonusové knihy" je jasné že je to kvôli peniazom, nie kvôli príbehu.
    Ďalšie dve knihy nepoznám hoci meno Colleen Hooverová mi niečo hovorí (ale určite som od nej nič nečítala). Asi si o tých kníhách prečítam niečo viac ale vyzerajú celkom dobre :)
    Labyrint je perfektná vec. Je to úžasné napísané a postavy (až na tie hlavné) sú fakt super. Jediné čo mi na tom vadilo bol taký ten chaotický začiatok. To ti určite odporúčam.
    K Richelle Mead len toľko že som sa zasekla na 4. knihe VA asi pred 3 rokmi a nechce sa mi (teda chce ale mám toľko iných vecí) to čítať od začiatku.
    Havraní bratrstvo vyzerá rozhodne lákavo. Autorka ma zaujala už jej sériou o vlkoch z mercy falls takže tomu rozhodne chcem dať šancu :)
    Eleanor a Park mi príde ako veľmi sympatická knížka ale nie a nie sa k nej dopracovať. A to som mala už toľko možností. Neviem prečo ma to neláka až tak moc.
    Destrukční denník je super keď má človek príliš kreatívnu náladu a potrebuje sa vyblázniť. Sama som majiteľkou dvoch (prečo dvoch to je dlhá story).
    George R.R. Martin.....aaaaaaa :D Ja si od neho potrebujem kúpiť takú sériu (myslím) 3 kníh že Dangerous Women of Westeros :33 Proste musím :D
    Na Selekciu som robila nedávno recenziu, a odporúčam ti to prečítať. Budeš to buď milovať alebo nenávidieť. A ako som sa nedávno dozvedela, nebudú len 3 knihy ale až 6 či koľko :) Prvé 3 knihy z pohľadu Americy Singer, a ďaľšie tri knihy budú o Selekcii inej postavy o ktorej ti nič viac nepoviem lebo som si práve uvedomila že by to bol spoiler epických rozmerov :D
    Shatter Me...ďalšia kniha ktorú som práve zrecenzovala. Nuž, mne sa to nepáčilo. Aspoň teda prvá kniha nie. Bolo to také...nudné a nezáživné.
    Sophie Jorda nepísala tú sériu Draki či niečo také? Ak hej tak si to určite chcem prečítať hoci ani tých Drakov som nečítala (ale počula som na to len dobré slová).
    Teda, väčšinu z kníh čo tu máš som čítala a musím povedať že máš naozaj dobrý vkus :D

    OdpovědětVymazat
  4. Heh, trošku dlhší komentár ako som pôvodne chcela napísať :D Nevadí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vůbec nevadí, že je komentář dlouhý. Já si ráda počtu :)

      Vymazat
  5. Jasně, ráda se podívám ;-)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář vám moc děkuji :)