sobota 4. ledna 2014

Knižní hitparáda 2013


Když už máme ten nový rok, tak se směle přidávám k ostatním a zveřejňuji zde svoji Hitparádu knih za rok 2013.


Poznámka: Pořadí knih je zcela náhodné ;-)

Vampýrská akademie
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiC8KeWKlfwSRrKdO2WdgTMkct9Mljs3-V9p2MpzqiICTf17mNmD70mDPZheFb-Mvmuyubymudf_8HeHIczCy2sWlKPFCKBtqyD53DmSNwNAzk8BICxHjBg4-75CUgYa7Qw4b49VoeTnxUe/s1600/l_bs_0689.jpg Ten předcházející rok (2012) jsem sháněla nějakou dobrou knihu, ve které se budou vyskytovat upíří. Vyzkoušela jsem všechno možné - od Upířích deníků až po Akademii Evernight, ale na tu správnou sérii jsem narazila až o Vánocích.
Celou sérii mám již přečtenou ( + dva díly Pokrevních pout) a mám ji opravdu ráda. Líbí se mi zpracování upíří společnosti, jsem nadšena z Dimitriho a zbožňuju Rosein sarkasmus.
Nejlepší díly: Stínem políbená a Poslední oběť.

Chvíle před koncem
http://nd05.jxs.cz/184/895/0a5839c843_80624316_o2.jpg
Ještě v první polovině minulého roku bych tvrdila, že je to jedna z nejlepších knih, co jsem četla. Postupem času jsem svůj názor maličko změnila, ale musím ji tu zmínit, protože jsem si díky ní pár věcí uvědomila.









Hunger Games
http://nd06.jxs.cz/908/927/ccb59538a9_95096691_o2.jpgNetřeba zbytečně dlouhého komentáře. Tato série mi toho hodně dala a vždycky, když si vezmu z poličky Sílu vzdoru a začtu se do epilogu, nějak se mi začnou hrnout slzy do očí. Vlastně ani pořádně nevím, proč tomu tak je, ale vím jedno: získala si místo v mém srdci.




Hostitel
http://data.bux.cz/book/022/374/0223749/large.jpg Velmi milé překvapení tohoto roku. Autorku jsem dopředu zavrhovala a měla ji zařazenou ve škatulce " ta, co napsala Stmívání"  ( a to jsem ho ani nečetla).
Po přečtení Hostitele jsem na ni změnila názor. Ano - Hostitel možná obsahuje snad všechna možná klišé, ale tak dobře se to četlo...








Divergence
http://www.databazeknih.cz/images/34_/34446/big_divergencia-divergen-117803.jpg Divergenci nesrovnávám a ani nechci srovnávat s Hunger Games. Podle mě je každá v něčem jedinečná.
Zatím jsem četla pouze první díl a doufám, že úroveň v dalších dílech neklesne.









Skleněný zámek
http://knihy.abz.cz/imgs/products/img_251075_main.jpgNesuď knihu podle obalu. A tady to platí dvojnásob. Příběh, který se v této nenápadné knize skrývá je v tomto žebříčku zařazen právě proto, že je napsán podle skutečnosti.









Mediátor
http://data.bux.cz/book/002/643/0026438/large.jpgMilé, vtipné a svěží čtení. Zatím přečteny tři díly v elektronické podobě. Škoda, že tato série není k sehnání. Hravě totiž strčí do kapsy řadu "young-adultovek"










Past
http://data.bux.cz/book/021/083/0210831/large.jpg Originální námět, skvělé zpracování a párkrát dokázala kniha mile překvapit. Skoda že ten třetí díl u nás nevyjde...










Píseň ledu a ohně
http://obalky.kosmas.cz/ArticleCovers/160737_big.jpgPoslední série, která by se mohla směle ucházet o prvenství v tomto žebříčku. Ona je důvodem, proč jsem nakonec přečetla méně knih než jsem měla původně v plánu. Vůbec mi to však nevadí, protože jsem se ( opět) stala velkým milovníkem fantasy.









Co mě naopak zklamalo? 
Bohužel od těchto dvou knih jsem toho čekala daleko více. Po Anně jsem si myslela, že se mi Dívka z nočních můr  bude hodně líbit. A nakonec jsem byla docela zklamaná.
Chaos jsem nedočetla, protože se mi celý děj zdál rozvleklý... Třeba mu dám ještě někdy šanci. 
http://www.kniznivesmir.cz/wp-content/uploads/Divka-z-nocnich-mur.jpg http://obalky.kosmas.cz/ArticleCovers/160767_big.jpg

7 komentářů:

  1. Chvíle před koncem si chci někdy přečíst :) s HG a Hostitelem naprosto souhlasím! A na Hru o trůny se strašně těším :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chvíle před koncem má podle mě začátek, který odradí řadu čtenářů od toho, aby ve čtení pokračovali - tak snad se přes něj rychle dostaneš, až ji začneš číst :)

      Vymazat
  2. Chvíle před koncem se mi taky moc líbila a na ten Skleněný zámek už se nějakou dobu chystám :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tam máš takovou malou přehlídku mých oblíbených knih. :D
    Prostě Hostitel bomba, Divergence skvělé, Hunger Games, není co dovávat, Mediátor, moje láska od základky. Škoda, že není k sehnání, počkej, až budeš na posledním dílu, budeš se rozplývat blahem :D
    A u té pasti je to VELKÁ škoda. Třeba si to ještě rozmyslí a vydají to. Aspon kvůli mě :D

    OdpovědětVymazat
  4. Strašně moc bych si chtěla přečíst Hru o trůny... :D S HG a Hostitelem naprosto souhlasím! P.S. Úžasný vzhled blogu! :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář vám moc děkuji :)