středa 22. května 2013

Knižní řetězovka. část 1.




pořádá Luu
Řekla jsem si, že konečně vyplním tento projekt, abyste se dozvěděli něco zajímavého o mém knižním životě. Toto meme je staršího data, ale otázky jsou opravdu dobré, a tak jsem se musela zapojit :)


1. Oblíbená kniha z dětství?
Určitě měl každý z vás v dětství nějakou oblíbenou knížku. Stejně tomu tak bylo samozřejmě u mě. Nejdříve jsem měla ráda různé pohádky, dále Broučky, Birlibána. Když jsem nastoupila do školy tak jsem četla knížky od T. Breziny, E.Blytonové ( taková Správná pětka nebo Tajemství - tyhle knížky jsem milovala :)) a potom samozřejmě Dívky v sedlech od B. Bryantové.


2. Co právě čteš?
Právě čtu Pokrevní pouta ( R. Mead), po kterých jsem sáhla po dočtení šestého dílu Vampýrské akademie. V současné době jsem na straně 200 a říkám si, že bych se měla někde poohlédnout po dalším dílu. Nejdříve jsem si nemohla zvyknout, že je kniha psaná z pohledu Sydney. Teď už mi to nevadí a knížku si musím brát všude s sebou, abych mohla ve čtení pokračovat.

3. Máš právě teď nějakou rezervaci v knihovně?
Já teď nemám v knihovně rezervováno vůbec nic.
Naposledy jsem si rezervovala 3. díl Hunger Games.
Spíše to většinou dopadá tak, že já si něco vypůjčím a pak je na tu knihu spousta rezervací. Tak tomu bylo například u knížky Hostitel. Půjčila jsem si tuto knihu ještě před tím, než byl v kinech film. A když se začal film promítat, byly na knihu snad tři rezervace :D 
 Není nad to mít vlastní knížku =)

4. Knižný zlozvyk?
 • Obecné zdržování se poblíže knihkupectví a podobných "knižních obchůdků", • čichání k novým knihám, • hypnotizování mojí knihovničky,... a potom mám jeden "speciální zlozvyk" ( u některých bloggerů jsem se dočetla ten stejný, takže naštěstí nejsem sama :D) a to, že si většinou místa a postavy úplně jinak ( na knižní popis nějakým způsobem zapomenu...) a pak se mi stává, že čtu a divím se (např.“  Ona má hnědé vlasy? :D )


5. Co máš právě půjčené z knihovny?
V současné době mám vypůjčený 6.díl Vampýrské akademie, Pokrevní pouta, Erebose, Nádherné bytosti a ještě pár knih.

6. Máš čtečku e-knih?
Čtečku bohužel nemám, ale chtěla bych ( kdo by nechtěl,že? :D). Měla jsem možnost mít čtečku na jeden víkend půjčenou a byla jsem s ní moc spokojená.
Čtečka je určitě dobrá věc na cesty. Komu by se chtělo třeba na dovolenou tahat Eragona či podobně těžkou knihu?


7. Preferuješ číst jen jednu, anebo více knih naráz?
Tato otázka je závislá na založení mého knižního blogu. Dříve jsem si nedokázala představit, že bych měla rozečteno více knih, ale teď bych to zvládla :)
Jinak ale preferuji mít rozečtenou knihu pouze jednu.

8. Změnily se tvoje čtenářské návyky, co jsi začala blogovat?
Možná je moje odpověď zvláštní, ale já začala o knihách více uvažovat. Po dočtení vždycky pečlivě "zanalyzuji" obsah a popřípadě diskutuji s kamarádkou nebo jiným knižním nadšencem.


9. Nejhorší kniha, kterou si tento rok přečetla?
Za těch 5 měsíců od začátku roku nemám knihu, kterou bych mohla označit za tu nejhorší.

Nakonec mám pro vás jeden dotaz. Můžete odpovědět do komentářů J. Týká se toho, jak se vám projekt (Knižní řetězovka od Luu) líbí a zdali mám odpovědět i na další otázky.
Přeji Vám krásný den =)
 

 
 
 

5 komentářů:

  1. Mě se to líbí =) Také jsem se včera zapojila. Ráda bych si přečetla i další tvoje odpovědi ;)
    A až když jsem četla tvoje odpovědi, došlo mi že také očuchávám knížky=D Občas si jen tak sednu před knihovnu, sáhnu po knížce na kterou se těším a promítám stránky před nosem=D

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem to nedávno psala :)A to najednou..uf. http://alanine.blog.cz/1305/knizni-retezovka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkoušela jsem to psát dohromady,ale to se prostě nedá :D U některých otázek se dá docela rozepsat a to by pak byl dlouhý článek :D

      Vymazat

Za každý komentář vám moc děkuji :)