pondělí 15. dubna 2013

Minirecenze: Mrazivé léto



Autor: Manuela Martini
Originální název:Sommerfrost
Edice: Thriller
Žánr: thriller
Počet stran:174
R. vydání: 2012
Nakladatelství: Fragment



V jihošpanělském městečku Marbella si patnáctiletá Lyra připadá jako v ráji. Až do chvíle, kdy zmizí její spolužačka Pia. Lyra se rozhodne přijít tomuto záhadnému zmizení na kloub. Nedlouho poté je Pia nalezena mrtvá a z letní idylky se stává zlý sen. Lyře se zdá, že se její matka chová divně. Navíc je přesvědčená, že zahlédla svou sestru, která zahynula již před deseti lety. Co jí matka tají? Jaká děsivá tajemství měla zůstat navždy skryta?
  
Proč jsem si knihu vybrala
Jak se dočítáme v anotaci a na obálce, tato kniha má být thriller. Možná z toho důvodu jsem se rozhodla ji přečíst. Přišlo mi to jako zpestření mého běžného čtiva.
Knížečka je velmi útlá.Přečetla jsem ji za jedno odpoledne.

Obálka
Jednoduchá paperbacková obálka se zajímavým námětem - růží, pokrytou drobnou vrstvičkou ledu. Na levém okraji knížky si můžeme povšimnout jakoby odtrženého papírku, který nese název - Thriller.
    

Na co se můžete těšit?
(aneb stručný děj a moje pocity)

Všechno začalo letními prázdninami. Čtyři kamarádi - Lyra,Bea, Oliver a Patrick si mysleli, že se budou líně povalovat na pláži a poslouchat šumění moře. Opak se stal pravdou. Ztratí se totiž jejich spolužačka Pia. Později vyjde najevo, že Piu někdo zavraždil. Lyra chce zjistit, kdo to byl. Podezřelý brusič nožů? Nebo někdo úplně jiný?
Do příběhu zničehonic vstupuje záhadný Leander, který tvrdí, že znal Lyřinu sestru Violu. Na tom by nebylo nic zvláštního. Ovšem Lyra svoji sestru už 10 let neviděla. Od rodičů ví pouze to, že se její sestra stala obětí dopravní nehody. Právě Leander tvrdí, že Viola dosud žije.

Čekala jsem více napětí. Ne čtyřčlennou skupinku, která se hlavního podezřelého začne na všechno okatě vyptávat. Lyra svěřuje svoje rodinné tajemství člověku, kterého sotva zná... Já bych teda tolik kuráže neměla :D Svým způsobem mě knížka zklamala.... Přála jsem si více podezřelých a ještě nějakou menší zápletku. Kladně však hodnotím závěr knihy, který se moc povedl. Jen se mi teda zná, že policie neměla moc duchapřítomnosti. Když přece běhá po lese vrah, tak nenechám v autě zavřenou dívku a nevydám se pročesávat les, ale raději ji odvedu do bezpečí. Děj však pěkně plynul, takže mě tato drobnost moc nerozptylovala.
Těžko můžu hodnotit postavy. Moc jsem se toho o nich nedozvěděla.

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQtYeLJOcby9auRhS0b5O3Lbc1ZtDiq94iQCWhT9akjxtKm68-PAg
Doporučuji pro ty, kteří
  chtějí mít v knize kriminální zápletku
 • rádi sáhnou po oddechové knížce 

Hodnocení 
V konečném hodnocení dávám knize  jen dvě hvězdičky. Někoho tato knížka určitě zaujme. Mně bohužel zrovna nesedla.

                                                      
 

4 komentáře:

  1. Je už trochu podibné, kolik poslední dobou vychází thrillerů! :D nebo knížek, které si na ně hrajou:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda jo :D Asi si tento žánr čtenáři museli oblíbit, protože jich vychází požehnaně :D.

      Vymazat
  2. Mně také vůbec nesedla. :/ Byla to nuda a už ji nikdy nevezmu do ruky. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky ne :D a brusič nožů si může zvesela dál brousit své nože :D

      Vymazat

Za každý komentář vám moc děkuji :)