pondělí 18. března 2013

Recenze: Označená

Autor: P.C. Castová a Kristin Castová
Originální název: Marked
Série: Škola noci ( 1.díl)
Žánr: upíři
Počet stran:299
R. vydání: 2010
Nakladatelství: Knižní klub




Šestnáctiletá Zoey Redbirdová se hádá s rodiči, právě se rozešla s přítelem a poslední, co jí ještě schází, je začít se měnit v upíra. Jenže právě to se stalo a Zoey musí přestoupit na speciální školu pro upíří mláďata. Jediný, s kým si v ní nepadne do oka, jsou členky elitní školní organizace Dcery temnoty a zvlášť její příšerná předsedkyně Afrodita. Za jejich zdánlivě nevinnými rituály se skrývá něco hodně ošklivého...



Autorky:


Phyllis C. Cast je americká autorka romanticko/fantasy  knih. Známá je díky knize Škola Noci(angl. Hous of Night), kterou napsala se svou dcerou Kristin Cast. 
 
 

Tuto knižní sérii jsem se rozhodla přečíst, jakmile jsem ji objevila v knihovně. Vypůjčila jsem si ji jako oddechovou knihu, kterou rychle přečtu. Nakonec jsem byla příjemně překvapená.

Stručný děj

V tomto světě se z vás upír nestane ze dne na den. Musíte být nejdříve vybráni, označeni Stopaři a poté nastoupit na Školu noci, kde se budete postupně připravovat na váš " upíří život". Má to ale jeden háček. Postupnou přeměnu přežijí jen někteří.

Šestnáctiletá Zoey byla označena a musí nastoupit na Školu noci.  Hned zezačátku se výrazně liší od ostatních. Nejenže má vybarvené celé znamení na čele, ale Zoey má plno jiných schopností, díky nimž je předurčena k velkým věcem.
Ihned po nástupu na školu si padne do oka se svou spolubydlící Stevie Rae a naopak se zcela nesnáší s Afroditou, předsedkyní organizace Dcery Temnoty.
Jak se Zoey se svým novým životem vypořádá? 
 
Hodnocení


Knížka se četla moc dobře, byla to spíš taková oddechovka. Bylo tam toho hodně naráz- Čerokézové,duchové,.... Na čtyři hvězdičky to nebylo, na tři také ne. 3,5 je tak akorát. Jsem asi hodná, ale knížce dávám 4 hvězdičky :) Po pokračování sáhnu ze zvědavosti.
PS: Trošku vtipu neuškodí -> Obrázek

 












2 komentáře:

  1. Nevím jestli se do téhle série pustit.. Má tolik dílů, pochybuju, že by každý stál za to :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za vyzkoušení to určitě stojí ;-) Je to opravdu spíše taková oddechovka. Taky se ale bojím toho,že u dalších dílů klesne úroveň.

      Vymazat

Za každý komentář vám moc děkuji :)