sobota 23. února 2013

Recenze: Modrá jako safír

Autor: Kerstin Gier
Originální název: Saphirblau
 Série: Drahokamy ( 2.díl)
Počet stran: 344
R. vydání: 2012
Nakladatelství: CooBoo
 Anotace: 


Být čerstvě zamilovaná v minulosti vážně není dobrý nápad. To si přinejmenším myslí šestnáctiletá Gwendolyn, novopečená cestovatelka časem. Koneckonců mají oba s Gideonem docela jiné starosti. Například jak zachránit svět. Nebo se naučit tančit menuet (A ani jedno není vůbec snadné!). Gwen má sice po svém boku několik dobrých rádců, ale když se Gideon začne chovat tajuplně, je jí jasné, že musí své hormony co nejdříve dostat pod kontrolu. Jinak z toho, že láska nezná čas, nezbude vůbec nic!






Nechte se zlákat safírově modrou obálkou na druhý díl trilogie Drahokamy, která vás zavede na vzrušující cestu časem! Pojďte se spolu s Gwedolyn seznámit s chrličem/démonem Xemeriusem, naučit se tančit menuet či se zúčastnit soaré v 18. století (kdo by tušil, jak pěkně umí Gwendolyn zpívat a Gideon hrát na housle?).
Ano. Tohle všechno můžete zažít při čtení této knížky. Ale jak to nakonec dopadne mezi Gwendolyn  a Gideonem? To se nejspíše dozvíme až v závěrečném dílu – Zelená jako smaragd.
Nevím jak vy, ale já jsem napjatá, jak to všechno nakonec dopadne.



„Co je zač tahle sucharská zrzavá zlomyslná škatule?“ vyptával se Xemerius. „Kvůli tobě doufám, že je to jen tvoje velmi vzdálená příbuzná.“ (str. 96)

Hodnocení
Kniha je perfektně napsaná, velmi rychle a dobře se čte.
Musím vyzdvihnout Gwendolynin humor – skvěle mi sedl a vhodně doplňuje některé scény, které by nebyly zas až tak zajímavé.
Co tedy dodat na závěr? Snad jen – přečtěte si ji :) 
Konečné hodnocení jsou tedy čtyři hvězdičky, kvůli (pro mě až moc) otevřenému konci.



              

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý komentář vám moc děkuji :)