sobota 8. února 2014

Recenze: Setkání s duchem






Obálka určitě zaujme na první pohled ( velká škoda že nápis nevyznívá tak originálně jako původní Ghost and Goth)


  

 Will má schopnost vidět duchy, ale nejraději by tento "dar" vůbec neměl.
Jednoho dne se mu do cesty postaví Alona. Ta byla za svého života velmi populární,oblíbená... A teď je mrtvá.
Jak jen může setkání těchto dvou dopadnout?



 
Kniha je psána ze dvou pohledů: Alony a Willa.
Alona byla ve škole opravdovou hvězdou. Měla perfektní kamarádku, toho nejlepšího přítele a všichni ostatní chtěli být jako ona.
Jednoho dne však Alonu srazí autobus a ta až po své smrti zjistí, že skutečnost může být úplně jiná, než se na první pohled zdá.
Teď jí nezbývá nic jiného než poprosit o pomoc Willa, kterého ovšem po dosavadní čtyři roky studia na střední škole jen přehlížela.
A Will? To je kapitola sama o sobě. Pokud jste četli Mediátora, tak jste si určitě zvykli na svéráznou Suze, která trousila jednu vtipnou poznámku za druhou. 
http://www.princessvsperil.com/wp-content/uploads/2013/10/ghost-goth-feat.pngZ Willa budete možná trochu rozpačití. Je spíše samotářský a vlastně ani pořádně neví, jak se svou zvláštní schopností naložit. Okolí ho považuje za blázna nejen kvůli tomu, že nosí černé oblečení, ale také kvůli tomu že mluví s někým, koho ostatní nevidí.
•••
Obě dvě hlavní postavy jsou ze začátku " nemástné, neslané".
Alona je typická hvězda střední školy a Will zase outsider. Co jiného bystě čekali, než že se tihle dva jednou, za zcela nenormálních okolností, potkají?
Prvních pár stran jsem vážně protrpěla, ale když se začala rozvíjet více hlavní zápletka, dostala jsem chuť pokračovat.Lepší než jsem čekala, bylo i samotné zakončení. 
Když Mezi nebem a zemí porovnám třeba s edicí Thriller ( Mrazivé léto,...), kterou taktéž vydává Fragment, tak jsem s touto knihou spokojená. Edice Thriller mi zase až tolik nesedla. Autoři se v ní pokoušejí o napětí, ale moc se jim to nedaří...
V této knize je sice příběh taktéž velmi jednoduchý, ale nemůžu si na něj stěžovat.
Doporučuji všem jako ideální oddechovou jednohubku na jedno odpoledne.
V konečném hodnocení dávám tři ( a půl) hvězdičky.
Doufám v to, že mě další díly příjemně překvapí.

1 komentář:

  1. Mně se tahle knížka moc nelíbila, ale souhlasím s tebou, že je to skvělá oddechovka. =)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář vám moc děkuji :)