pátek 9. srpna 2013

Knižní řetězovka: 5.část




pořádá Luu
Řekla jsem si, že konečně vyplním tento projekt, abyste se dozvěděli něco zajímavého o mém knižním životě. Toto meme je staršího data, ale otázky jsou opravdu dobré, a tak jsem se musela zapojit :)

V tomto počasí se mi nechce vůbec nic dělat ( kromě čtení a koupání se v bazénu) , ale snad se tu brzy objeví pár recenzí a článku. Zatím jsem si našla čas a připravila další odpovědi do knižní řetězovky. Na vaše odpovědi jsem samozřejmě také zvědavá. Do komentářů mi klidně dejte odkaz, ráda si počtu =)
A pokud jste řetězovku ještě nevyplňovali ( a ani to neplánujete ) , ale některá otázka vás zaujala, napište mi na ni vaši odpověď ;-)
 

33. Kolik knih si obyčejně půjčuješ v knihovně?
Obvykle si půjčuji 2 - 4 knihy.

34. Vrátila si už knihu do knihovny, aniž bys ji přečetla?
Ano, párkrát se mi to stalo. U knihy mě zaujala obálka či anotace, ale obsah mi zkrátka nesedl a já ji vrátila zpátky. ( Anebo mi hrozila upomínka :D ).

35. Oblíbená knižní postava?
To je velmi záludná otázka. Nemůžu napsat pouze jednu, protože každá knižní postava je nečím výjimečná. Pokusím se však napsat zde některé z mých oblíbených postav ( zvlášť dívčí a chlapecké) , které jsem si oblíbila a utkvěly mi v paměti.
Girls Category:
Rose ( Vampýrská akademie ) - kdo by neznal drzou,sarkastickou Rose, která si jde tvrdě za svým cílem? Přitom pro ni na prvním místě zůstává ochrana nejbližších přátel. Rose je prostě Rose :D
Katniss ( Hunger Games) - dobře, možná někomu mohla být nesympatická. Já jsem ji ale měla ráda a obdivovala ji , jak se dokázala ostatním postavit.
Gwendolyn ( Drahokamy) a její smysl pro humor
Wanda ( Hostitel) a její obětavost, laskavost a dobrosrdečnost
Tris ( Divergence)
Suze ( Mediátor) - neuvěřitelně vtipná hrdinka a hlavně - mohla potkat Jesse! :D
• Rein ( Zahrada nesmrtelnosti) - kvůli její odvaze dostat se pryč od svého nechtěného manžela. Rein dala přednost nástrahám normálního světa před bezpečným a luxusním sídlem. A to všechno kvůli tomu, aby byla svobodná.

Boys Category
Eragon ( Odkaz dračích jezdců) - tento dračí jezdec mi otevřel bránu do světa fantasy knih
Sam ( Vlci z Mercy Falls) -romantický chlapec, skládající zamilované písničky pro svoji Grace. Sam byl zkrátka zlatý :)
Cole ( Vlci z Mercy Falls) - naprostý opak Sama. Nejdříve jsem si myslela, že to bude " nesympatický machýrek". No a vidíte sami, nakonec skončil v mých oblíbených postavách :)
Dimitri ( Vampýrská akademie) - každý, kdo někomu doporučuje VA se nezapomene zmínit o Dimitrim. A není se čemu divit - Dimitri je prostě báječný =)
Adrian ( Pokrevní pouta ) - Jak se mi hodí Dimitri k Rose, tak si představuji Adriana vedle Sydney. Právě začínám číst Zlatou lilii a jsem na Adriana opět velmi zvědavá :D
Peeta ( Hunger Games ) - Potkat Peetu, to je můj sen. Patří mezi moje oblíbené postavy kvůli tomu, jak se dokázal do ostatních vcítit a pomáhat jim, když to potřebovali.
Ian ( Hostitel) - nedal na řeči ostatních a dokázal si udělat vlastní názor
Čtyřka ( Divergence )

36. Oblíbený knižní záporák?
Oblíbeného knižnáho záporáka nemám, spíš je tu jeden, kterého opravdu nesnaším. Vaughn. Hrozná postava a pokud bych ho někdy potkala, tak bych z něj neměla dobrý pocit.
 
37. Knihy, které si obvykle beru na prázdniny?
Na prázdniny si většinou beru tlustou knihu, která dlouho vydrží a pak cokoliv, co mám zrovna po ruce.

38. Nejdelší doba, kdy jsi nečetla?
Nejdelší doba, kdy jsem nečetla bylo prvních 5-6 let, kdy jsem nečetla, protože jsem to ještě neuměla :D
V současné době byly " onou nejdelší dobou" asi dva až tři dny.
 
39. Kniha, kterou si nedokázala/nemohla dočíst?
Nemohla jsem dočíst Brisingra, kterého jsem vrátila do knihovny. Potom jsem si ho ale znovu vypůjčila a přečetla.
Stále nemohu dočíst knihu Jak myslí koně, kterou si vždycky vezmu z mé knihovničky, začnu číst a pak ji do knihovničky zase vrátím :D

40. Co tě dokáže při čtení vyrušit?    
Někdy se stává, že mě dokáže vyrušit sebemenší zvuk a jindy mě kniha natolik zaujme, že nevnímám okolí a případné zvuky. 




 
  

2 komentáře:

  1. Ahoj ráda bych tě pozvala na novou akci která dneškem začíná. Název je Maturanti spojme se! Jedná se samozřejmě o knižní akci ... jestli chceš zavítej na můj blog a jestli se ti akce zalíbí přidej se ;)
    www.zaprasenaknihovna.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář vám moc děkuji :)