úterý 30. července 2013

Filmové adaptace na které se chystám



V tomto článku naleznete filmové adaptace, které budou v našich kinech promítány v rozmezí srpen 2013 - březen 2014 a jsem na ně opravdu zvědavá.
( nechci blog zahlcovat trailery - zapnete je po kliknutí na plakát u daného filmu )



PERCY JACKSON : Moře nestvůr
IMDb  ,  csfd
Režie: Thor Freudenth
Hrají: Logan Lerman, Sean Bean, Alexandra Daddario, Jake Abel, Brandon T. Jackson
Knižní předloha: 
V kinech ČR od: 15.08.2013


Po nečekaně klidném školním roce se poslední den před prázdninami na Percyho ale sesype celá lavina potíží - hodina tělocviku se promění ve vybíjenou s lidožravými obry, kamarád Grover záhadně zmizí a navíc Táboru Polokrevných i jeho obyvatelům hrozí zničení. Někdo se snaží probudit Kronose, jednoho z původních Titánů a otce nejvyšších olympských bohů, který jediný umí učinit bohy i polobohy smrtelnými. A který má s nimi navíc nevyřízené účty. A tak se Percy a jeho přátelé musejí vydat na další nebezpečnou výpravu... Věštba Orákula tuto partu statečných vyšle na cestu za Zlatým rounem, které jediné má moc je zachránit. Musí proniknout do míst, které my smrtelníci nazýváme Bermudský trojúhelník. Správný název ale je Moře nestvůr. Mytologické bytosti ožívají, krvelačné nestvůry se bouří a bohové z Olympu na ně kladou další úkoly...




Můj názor:
Na prvním díle jsem byla v kině a docela by mě zajímalo, jak to bude pokračovat. Knihy jsem zatím nečetla, ale brzy si pro ně zajdu do knihovny.

NÁSTROJE SMRTI: Město z kostí
IMDb  ,  csfd
Režie: Harald Zwart
Hrají:  Lena Headey, Lily Collins, Jonathan Rhys Meyers, Kevin Durand, Robert Sheehan, Jamie Campbell Bower, Jared Harris, Kevin Zegers,...
Knižní předloha: 
Město z kostí - Cassandra Clare
V kinech ČR od:  05.09.2013
Zdánlivě obyčejná patnáctiletá Clary žije se svou matkou Jocelyn, sleduje anime a nejčastěji tráví čas s nejlepším kamarádem Simonem. Její život se nenávratně změní ve chvíli, kdy v nočním klubu potká trojici lovců stínů – bojovníků proti tvorům podsvětí (démonům, upírům a podobně příjemným stvořením). Sourozenecká dvojice Alec a Isabella a charizmatický Jace jsou ale ze setkání s Clary poněkud překvapeni, protože obyčejní smrtelníci lovce ani démony vidět nemohou. Nedlouho po této zkušenosti zmizí Claryina matka a hlavní hrdinka se tak musí s lovci spojit, aby ji našla. Jaká tajemství Jocelyn před svou dcerou skrývala, proč Clary vidí bytosti, které by vidět neměla, a jakou roli v jejím životě bude hrát tajemný Pohár smrti?






Četla jsem první díl a brzy si přečtu i ten další. Trailer vypadá dobře, na film se opravdu velmi těším a kino nejspíše také navštívím. Jen ten filmový Jace se mi moc nelíbí :D



HUNGER GAMES : Vražedná pomsta
IMDb  ,  csfd
Režie: Francis Lawrence
Knižní předloha: 
V kinech ČR od:  21.11.2013

 Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?











Můj názor:
Hunger Games… Moje knižní srdcovka :)  Budete se divit – nejdříve jsem viděla film a až poté jsem četla knihu. Takže jsem s ním byla celkem spokojená. Na catching fire se opravdu velmi těším. Trailer mě velmi zaujal a určitě si na tento film zajdu do kina.
  
VAMPÝRSKÁ AKADEMIE
IMDb  ,  csfd
Režie: Mark Waters
Knižní předloha: 
Vampýrská akademie- Richelle Mead
V kinech ČR od:    13.02.2014
Dhampýrka Rose  má za úkol chránit svou kamarádku, morojskou princeznu Lissu . Proto uprchnou z vampýrské akademie, kde se učily bojovat proti Strigojům. V lidském světě jsou ale vypátrány strážci v čele s Dimitrijem Belikovem  a odvlečeny zpět do školy. Snaží se začlenit se zpátky mezi své spolužáky, ale nebezpečí, před kterým před dvěma lety uprchly, na ně stálé číhá.


Můj názor:
Na Vampýrskou akademii se strašně moc těším! Jen mi tedy trochu trvat, než si zvyknu na herečku, co hraje Rose ( na Rose mi přijde až moc miloučká :D) . Už se nemůžu dočkat :)
A protože k akademii není prozatím trailer, co si aspoň poslechnout, jak mluví s ruským pžízvukem Danilla? KLIKNĚTE ZDE. Pokud chcete slyšet anglickou písničku ( také s ruským přízvukem) tak se můžete podívat ZDE



DIVERGENCE
IMDb  ,  csfd
Režie: Neil Burger
Knižní předloha: 
Divergence - Veronica Roth
V kinech ČR od:   03.04.2014
Ve futuristickém Chicagu jsou lidé rozdělení do 5 frakcí - Mírumilovnosti, Upřímnosti, Odevzdanosti, Sečtělosti a Neohroženosti. Beatrice si stejně jako všichni 16letí musí vybrat svou frakci. Půjde pryč ze své rodné frakce a smíří se s tím, že svou rodinu už nikdy neuvidí? A je vůbec společnost, jež se jeví tak skvěle zařízená, tak úžasná?










Můj názor:
Netrpělivě sleduji všechna videa a fotky, co se objevují na internetu. S hereckým obsazením jsem opravdu spokojená a doufám, že se film povede.


A na jaké filmy se těšíte vy?

10 komentářů:

  1. Na všetky sa chystám aj ja 8)
    Ja Jacea milujem! Respektíve Jamieho 8P
    Rose mi veľmi sedí, taká bad-ass 8P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba se mi Jamie zalíbí až se podívm na celý film! :)

      Vymazat
  2. Aj ja som najprv videla film HG až potom som čítala knihy :D
    Rose mi do filmu neskutočne sedí a herec Jacea tiež :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většině těm ( co četli HG knihu ) se flm zas až tak nelíbil. Já si však nemůžu stěžovat :) A Rose mi třeba nakonec taky sedne :D

      Vymazat
  3. Aj ja sa chystám na všetky, hlavne na Mesto z Kostí. Kniha je moja obľúbená :) Som rada, že to bude už o mesiac :) To dúfam nejako vydržím :) A najviac som zvedavá na VA.

    OdpovědětVymazat
  4. Já se nejvíce těším na Divergenci a Hunger Games. Jsem ale i docela zvědavá na Vampýrskou akademii, i když se ji teprve chystám číst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vampýrkou akademii si určitě přečti. Stojí to za to :)

      Vymazat
  5. Taky se těším na Percyho, i když z něho mám docela "strach", první díl se mi totiž vůbec nelíbil, knížka mi přišla mnohonásobně lepší. Ale jsem na něj zvědavá, třeba se jim to povede lépe. Na Hunger games se taky moc těším, knížky jsem četla, ale film ještě neviděla :D Ani jedničku, to jsem stáhla v nějaké kinové kvalitě a pak jsem u toho usla, protože nebylo nic vidět, ani slyšet. Asi si to budu muset rychle stáhnout. A na Divergenci se taky těším, i když mi knížka nepřišla moc úžasná, vidím v tom velký potenciál. Uvidíme, čím nás Amerika překvapí. Zbylé dvě jsem nečetla a ani mě nějak nelákají :/ Na upíry jsem zanevřela a Město ... nevím, prostě mě to neláká, ale fakt nevím proč. Třeba někdy, časem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se Percy docela líbil :) Nečetla jsem ale knihu, takže to nemůžu porovnat. Co se týče Divergence tak ji určitě nemůžu srovnávat s Hunger Games ( HG prostě nemá konkurenci :D ), ale jinak ji mám ráda ( hlavně Čtyřku :D).
      Jop a Vampýrskou akademii bys mohla zkusit ikdyž nemáš ráda upíry. Protože Richelle Mead píše úžasně a celá série je plná nečekaných zvratů. Doporučuji =)

      Vymazat

Za každý komentář vám moc děkuji :)